Burgerboller

Dejlige lette og luftige burgerboller, opskriften er til 8-10 boller, alt efter hvor store man ønsker dem
Kan med fordel også bruges til pølsebrød, så skal dejen bare rulles til 10 pølser

Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 500 g mel
  • 1 æg
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 75 g blødt smør
Fremgangsmåde
  • Bland gær og lunkent vand
  • Tilsæt mel og æg, ælt godt sammen
  • Tilsæt salt, sukker og blødt smør og ælt det hele godt igennem
  • Lad dejen hæve lunt og overdækket i 45 min.
  • Del dejen i 8-10 lige store stykker og form boller som trykkes lidt flade
  • Læg dem på en beklædt bageplade og efterhæves overdækket i 30 min.
  • Bages ved 220° ca. 10 min
  • Afkøles på rist
Scroll Up