Butter Chicken

Butter Chicken består af kyllingestykker i en laber krydret, cremet sovs. En utrolig velsmagende og populær ret i det asiatiske køkken
Kopieret med tilladelse fra AnhDu Long Vu fra pandasia.dk

Se video under opskriften

Ingredienser
Til kødet
  • 400 g. kylling el. andet kød
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. revet solo eller alm. hvidløg
  • 1 spsk. rød chilipulver eller paprika for mildere smag
  • 1 tsk. salt
  • Olie til stegning
Til saucen
  • 500 g. tomater
  • 100 g. skalotteløg
  • 70 g. cashew nødder
  • 1 tsk. bukkehornsblade (Qasuri methi)
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. koriander pulver
  • 1 tsk. spidskommen pulver
  • 1 tsk. chili/paprika pulver
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. revet solo eller alm. hvidløg
  • 5 spsk. smør
  • 3 spsk. fløde
  • 1,5 spsk. riseddike
  • 4 spsk. sukker
  • Salt efter smag
  • 1 – 1½ dl vand
Fremgangsmåde
  1. Mariner kyllingen med ingefær, hvidløg, rødt chilipulver og salt, og stil den til side i 15 til 20 minutter (gerne længere)
  2. Tilsæt de marinerede kyllingestykker på en varm pande med lidt olie.
    Når kylligen har fået en gylden farve placer det herefter i en skål.
    – I den samme gryde tilsættes løg, olie, en skefuld smør, og når løgene er kogt tilsættes tomater og cashewnødder.
  3. Tilsæt vand og hvidløg, ingefær, salt, riseddike, sukker, garam masala pulver og chilipulver. Bland det jævnt og lad det simre i 5-10 minutter
    – Blend blandingen til en fin puré.
    – Sil puréen tilbage i den samme gryde, og sørg for, at der er minimal spild.
    – Tilsæt smør, fløde, kylling og kasoori meethi, og lad det simre i 5-7 minutter.
  4. Pynt det med fløde og kasoori meethi

    Butter Chicken er klar til at blive serveret !

Scroll Up