Hveder

Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 2 dl mælk
  • ½ pk gær
  • 2 æg
  • 3 tsk groft salt
  • 3 tsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 kg hvedemel
  • 100 g blødt smør
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i lunkent vand og mælk  
  • Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme, hvedemel og blødt smør og ælt til en blank og smidig dej
  • Lad dejen hæve tildækket i ca 2 timer
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til 24 boller. Placer bollerne med ca 2 cm’s mellemrum på en beklædt bageplade
  • Efterhæves lunt og tildækket ca 30-40 min
  • Bag hvederne ved 200 °C  i 15-20 minutter, indtil de er lysebrune og gennembagte.
Scroll Up