Hvidløgsbrød

Ingredienser

Dejen

  • 2½ dl vand
  • 1/4 pk gær
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk olie
  • 400 g hvedemel

Hvidløgssmør

  • 200 g blødt smør
  • 5 – 6 fed presset/revet hvidløg
  • evt. 1 spsk tørret basilikum eller andet
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri
  2. Tilsæt sukker, salt, olie og hvedemel og ælt til en glat og smidig dej
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 2 timer.
  4. Rør blødt smør sammen med presset hvidløg og evt krydderurter
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker
  6. Rul hvert stykke dej meget tyndt ud (pandekage) til et rektangel og fordel det bløde hvidløgssmør på dejen, som rulles sammen til en roulade. Tryk enderne godt sammen
  7. Læg de 4 små roulader på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæve ca 30 min
  8. Lav et lille (ikke for dybt) snit på langs af flutene
  9. Bag flutene på midterste ovnrille ved 180 ° i 30 – 35 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte
  10. Lad dem afkøle på en bagerist

 

Scroll Up