Kanelsnegle

Ingredienser
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g blødt smør
  • 300 g mel

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 1 1/2 spsk kanel
  • lidt friskrevet muskatnød

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 4 spsk vand
Fremgangsmåde
  • Opløs gæren i den lune mælk
  • Kom salt og sukker ved og rør ægget ud i det også.
  • Smuldr smørret ud i melet og når det er helt fint grynet, samles det med de våde ingredienser. Ælt grundigt.
  • Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1½ time et lunt sted.
  • Bland smør, farin, kanel og muskatnød til fyldet.
  • Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 40 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led.
  • Skær pølsen ud i ca. 12 stykker og læg dem i et fad eller en form med lidt luft imellem
  • Lad sneglene efterhæve i ca. 30 minutter
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader (175 grader varmluft) i ca. 20 minutter
  • Lad dem køle lidt af og pynt med glasur
Scroll Up