Naan Brød

Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 1/4 pk gær
  • 1/2 spsk honning 
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 600 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
Fremgangsmåde
  • Rør gær og honning ud i vandet og tilsæt yoghurt, salt og mel lidt efter lidt.
  • Rør eller ælt til du har en smidig dej, der lige nøjagtig slipper fingrene. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 3,5 – 4 timer.
  • Tænd ovnen på minimum 250 grader – gerne 275 grader – over/undervarme med en bageplade på nederste rille
  • Smelt smørret og rør det sammen med presset hvidløg og oregano.
  • Del dejen i 8 stykker som rulles ud og på et meldækket bord til et ovalt brød, der har ca. samme tykkelse som en pizzabund. Fordel smørblandingen på brødene og læg dem på bagepapir på en anden bageplade, træk forsigt det hele over på den varme plade i ovnen
  • Bag dem i ca. fem minutter, de skal være gyldne i toppen og boblet lidt op
  • Drys evt. med lidt salt til sidst
Scroll Up