Shepperds Pie

Inspireret af Tom McEwan i Price inviterer på DR1

Ingredienser
  • 500 g hakket kød
  • 2 stk. revet gulerødder
  • 2 stk. løg i grove tern
  • 2 stk. porrer i skiver
  • 2 fed revet/knust hvidløg
  • 150 g chorizo pølse i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ – 3 dl bouillon
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og peber efter behov

Kartoffelmos

  • 4 – 5 stk. bagekartofler
  • 1 – 2 æg
  • 50 – 75 g smør

200 g revet ost
evt Cherry-tomater i både

Fremgangsmåde
  • Kog bagekartoflerne møre.
  • Svits pølsen i lidt olie til den afgiver fedtet, tilsæt løgene og svits videre til de er blanke
  • Tilsæt herefter kødet og brun det af. Tilsæt hakkede tomater, de tørrede krydderier og hvidløg, lad det koge lidt sammen
  • Tilsæt de revne gulerødder, porrer og boullion. Det må ikke blive for tyndt, der kan altid spædes op med mere boullion senere.
  • Lad retten simre videre i ½ times tid. Smag til med salt og peber.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt smør og æg til mos. Den må ikke blive for tynd, da den skal kunne suge lidt væde fra kødsovsen. Smag til med salt og peber.
  • Et passende ildfast fad fyldes halvt op med kødsovsen – fordel kartoffelmosen henover og strø revet os over.
  • Pynt evt med kvarte cherrytomater
  • Sæt fadet i en 220 grader varm ovn og bag ca 20 – 25 min. til osten er gylden.
Scroll Up