Tom Ka Gai

Tom ka gai er en klassisk thailandsk spicy kokossuppe med kylling

Ingredienser
  • 1 kyllingebryst
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 citrongræs
  • 3 små tørrede chili
  • 4 limeblade
  • 4 skiver frisk galangarod
  • 200 gram svampe (Shitake, østershatte eller markchampignon)
  • Saft fra en lime
  • Et bundt koriander
  • Fiskesovs
Fremgangsmåde
  • Skær kylling i tern
  • Skræl galangarod og skær den i tynde skiver
  • Giv citrongræsset et par slag, så smagen lettere frigives
  • Kog kokosmælken op i en gryde med vandet
  • Tilsæt galangarod, citrongræs, chili og limeblade
  • Kom kyllingestykker og svampe ved
  • Lad det hele simre i ca. 7-10 minutter
  • Smag til med limesaft og fiskesovs
  • Server med masser af frisk koriander
Scroll Up