Tom Yum Goong

Denne opskrift er sammensat efter hvordan en autentisk lokal thai street kitchen tom yum suppe laves
Koger du den på vand og hønsebouillon tager denne ret kun 30 min.

Ingredienser
  • 10 store rejer
  • 1 liter vand eller hønsesuppe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort skalotteløg
  • 3 chilier (kan undlades)
  • 2 citrongræs stængler
  • 8-10 kaffir limeblade
  • 20 g. galangarod
  • 30 g. tamarind paste
  • 2 spsk. palmesukker eller alm. sukker
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. thai chili paste – ALTAFGØRENDE!
  • 10 cherry tomater
  • 8 champignon
  • 5-6 babymajs
  • 1 håndfuld forårsløg og koriander

Serveres med:

  • 1 lime juice
  • Frisk thai bird chili
  • Forårsløg og koriander
Fremgangsmåde

1. Pil skalden af rejerne men behold skalden på halen

2. Skær citrongræs i 3 dele og frigiv smagene ved at banke på dem

3. Skær galanga ud i fine skiver

4. Skær babymajs i skiver, champignon i både og cherry tomater i halve

5. Skær skalotteløg og hvidløg i fine skiver

6. Tag 1 håndfuld koriander og purløg og hak det groft

7. Kog 1 liter vand eller hønsesuppe og tilsæt galanga, citrongræs, kaffir lime blade, tamarind paste, skalotteløg, hvidløg og evt. frisk chili

8. Kog i medium varme i 5-6 min.

9. Tilsæt babymajs, champignon og cherry tomat

10. Tilsæt thai chili paste (Prik Pao), fiskesauce og palmesukker

11. Tilsæt rejer og kog ydeligere i 1-2 min.

12. Tilsæt frisk koriander og purløg

12. Server straks i en suppeskål med limesaft

Scroll Up